24 Şubat 2024 tarihli 32470 sayılı Resmî Gazete’ de duyurusu yayımlanan ve detayları aşağıda yer alan 2 tane hava aracı kazası ve 1 tane ciddi olayı nihai raporları tamamlanmıştır:

28.06.2023 tarihinde, sahibi ve işletmecisi Özil Aviation Havacılık Ltd.Şti olan, TC-UOT tescil işaretli, Cessna F 150 K tipi hava aracının, pilotun (TR.FCL. A.14097) PIC uçuşunda iken, motorda meydana gelen takat kaybı neticesinde İzmir İli, Selçuk İlçesi, Efes Havaalanı yakınlarında mecburi iniş yapması ile sonuçlanan hasarlı hava aracı kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır.

02.07.2022 tarihinde, işletmecisi Aresti Havacılık Org. Rek. Taş. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. olan, TC-UIP tescil işaretli, Aerodina SA/MXP Aircraft S.r.l. MXP 150 Kimbaya tipi hava aracının, öğretmen pilot (TR-U-09268) ve kursiyer pilot (TR-U-19462) kontrolünde, Konya İli, Beyşehir İlçesi yakınlarında bulunan toprak pistten çıkmasıyla hava aracı kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen hava aracı kazasında ölen ya da yaralanan olmamıştır.

Söz konusu hava aracı kazaları ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiş ve Başkanlığımız internet sitesinde yayınlanmıştır.

25.07.2022 tarihinde, sahibi ve işleticisi Vizyon Havacılık Sanayi ve Tic. A.Ş. olan, TC-GDC tescil işaretli hava aracının, Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda öğrenci pilotun E-17B yalnız uçuş görevi sonunda, 11 pistine inişine müteakip, piste pervaneyi sürtmesi sonucu hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir.

Söz konusu hava aracı kazaları ve ciddi olayı ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kaza/Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiş ve Başkanlığımız internet sitesinde yayınlanmıştır.