22 Mart 2024 tarihli 32497 sayılı Resmî Gazete’ de duyurusu yayımlanan ve detayları aşağıda yer alan 1 tane hava aracı kazası ve 2 tane hava ciddi olayı nihai raporları tamamlanmıştır:

31.07.2022 tarihinde, sahibi Özarslan Balonculuk Havacılık Rek. Tur. Tic. A.Ş., işletmecisi Göreme Balonculuk Genel Havacılık Rek. Tur. San. Tic. A.Ş. olan, TC-BBF tescil işaretli, hava aracının, antrenman uçuşu esnasında, Nevşehir İli, Avanos İlçesi, Aktepe Köyü yakınlarında bulunan elektrik tellerine çarpması sonucu hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir. Meydana gelen ciddi olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır.

02.02.2024 tarihinde, Atlantik Uçuş Okulu A.Ş. işletmesinde olan, TC-SGS tescil işaretli Diamond DA-42 NG tipi hava aracının, Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı, 04 pistine gövde üzeri iniş gerçekleşmesi ile sonuçlanan hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir. Meydana gelen hava aracı ciddi olayında ölen ya da yaralanan olmamıştır.

18.10.2022 tarihinde, sahibi ve işletmecisi Başkent Havacılık Balonculuk Eğitim Tur. Rek. İnş. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti. olan, TC-BOT tescil işaretli hava aracının, bir pilot, bir gözlemci pilot ve 28 yolcu ile Nevşehir İli, Merkez Çardak Köyü, yakınlarında sert iniş yapması sonucu hava aracı kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen kazada dört yolcu yaralanmıştır.

Söz konusu hava aracı kaza ve ciddi olayları ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kaza/Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiş ve Başkanlığımız internet sitesinde yayınlanmıştır.